Godt Nytt Hageår!

I dag har jeg tuslet årets første hagerunde. Jeg har vært bortreist i nesten tre måneder, så dagens tuslerunde var nesten som en (gjen)oppdagelsesferd: Jeg hadde glemt at vi beskar de to epletrærne på vestsiden i høst. Og at jeg startet å legge opp et kompostbed utenfor drivhuset. Og ble minnet på at den svære, gamle granen ikke har lenge igjen – og at vi klippet pilhekken helt ned: Det blir spennende å se hvordan den tar seg opp.

Jeg ble minnet på hvor vakker hagen er om vinteren: Manglende fargeprakt oppveies av former; Hele hagen formidler potensiale og muligher og løfter og håp!

Vi hagefolk er forskjellige. Noen synes det er godt med hage-frie vintermåneder. Noen kan ikke vente med å gå igang med et nytt hageår. Selv veksler jeg mellom ytterlighetene: Noen år er jeg “fed up” og lei – andre år bobler jeg over av hageplaner og hagelyst.

I år “bobler jeg over”. Dagens hagerunde resulterte i en liste over hva jeg vil/skal/må gjøre i hagen i januar. Den ser omtrent sånn ut: Ta stiklinger av sibirkornell, svartsurbær, solbær. Så ute: Diverse salatplanter, alle frø som skal kaldstratifiseres, mange stauder. Så inne: Diverse sommerblomster. Bestille frø fra kataloger. Bestille nytt vanningssystem til drivhuset. Beskjære bærbusker og frukttrær.

Et nyttårsforsett er å blogge om “boblingen”. 😄

4 tanker om “Godt Nytt Hageår!

  1. Hejsan!

    Visst har våra vinterträdgårdar massor av upplevelser att bjuda på även i vårt nordiska klimat. Jag brukar vara ganska nöjd med allt vad trädgård heter i november, jag liksom trädgården behöver en vintervila men så fort ljuset börjar återvända så är jag redo att börja. Dessvärre ligger hela trädgården under snön vid den tiden.

    Hälsningar

    /Gunilla

  2. Det var fine vinterbilder fra hagen din! Og jeg har det akkurat som deg – noen ganger er det godt med hagefri på vinteren, andre ganger bare venter jeg på å begynne igjen. Ha en fin dag videre!

Legg inn en kommentar