Burot til katter

Burot, Artemisia vulgaris, er en forhatt plante: Super-allergen og et invaderende ugress. Men se om ikke også denne planten har en funksjon: Jeg har i mange år brukt den til ormemiddel til hund og katt, og til sprøytemiddel på småplanter som jeg sår inne.

Nå er tiden for å høste burot, i alle fall her på Østlandet: Planten er flott og bladrik, men har enda ikke satt frø. Jeg plukker og samler og tørker: Alle de overjordiske plantedelene kan brukes til mitt formål.
Burot, reinfann og kjerringrokk

Vi har ikke lenger katter, men mine erfaringer med burot har gjort at mange katte-eiere kjøper tørket burot av meg. Det er et mye mer effektivt ormemiddel enn det vetrinæren skriver resept på. Alle vet at katter kan være veldig sære når det kommer til kosthold, og burot kan gis på mange ulike vis: Tørkede burotblader kan drysses over kattematen, te brygget på tørket burot kan helles over den vanlige maten, burot-te kan blandes i vannet, tørkete burotblader kan blandes inn i kattematen……… Mine katter elsket burot-te med honning: Jeg laget simpelthen burot-te på tørkete burotblader, søtet med honning – og helte over tørrforet til kattene. Dine katter foretrekker kanskje en annen type servering? Uansett: Burot er verdens beste ormekur for katter! Burot tilført fòr/vann i en-eller-annen form en uke pr. måned holder simpelthen kattene ormefrie. Enkelt og greit!

En tanke om “Burot til katter

Legg inn en kommentar