Om 5 måneder er det jul……

Jeg mener ikke å ødelegge sommerstemningen for noen 😄.  Men i dag fikk jeg en ide til noe jeg tror kan bli en skikkelig stilig advent- og juledekorasjon: Tørkede blomsterstander av store Allium (prydløk).  De er i ferd med å avblomstre nå, og da kan det være en god ide å kutte noen til tørking.


Jeg tenker å kutte stilken helt nederst, binde sammen 8-10 planter i en bunt, henge dem opp-ned under tak (f.eks. under mønet), og la dem tørke til utpå høsten. Så er planen å finne frem sprayflaskene med sølv-, gull-, hvit- og kanskje lilla og sort (?) farge, spraye i vilden sky – og se om jeg ikke greier å kreere noen riktig lekre advent- og juledekorasjoner.

Verdt å prøve, ikke sant? 😄

2 tanker om “Om 5 måneder er det jul……

  1. Nå er det ikke jul jeg tenker mest på, men du har jo rett, bare fem måneder……
    Avblomstret Allium er skikkelig kul da, så det prosjektet ditt kan bli flott, det! Du får holde oss oppdatert når det nærmer seg jul 🙂

    • Hehe, nei – jeg er heller ikke veldig fokusert på jul akkurat nå 😄 Snarere på behovet for luking i alle bed etter å ha vært bortreist i to uker! Og kantklipping og ompotting og utplanting av alt jeg ikke har rukket og ……. Men disse avblomstrete prydløkene er jo innmari stilige, ikke sant? Skal blogge om dem hvis jeg følger opp den kreative tanken 🙂

Legg inn en kommentar