Nå stiger sevjen snart opp……

På denne tiden av året har jeg alltid litt motstridende følelser: Det er godt at hagesesongen er over – jeg er egentlig litt lei av hagearbeid nå….. Men så kommer frøkatalogene dumpende ned i postkassen, med sine entusiastiske beskrivelser av all verdens spennende planters fortrinn og unike egenskaper. Jeg leser så øyet blir stort og vått, og markerer med rød strek i margen det jeg absolutt bare MÅ ha, streker under med blått det som er interessant og bør vurderes, og markerer med grønt det som kan være spennende, nye prosjekter. Det blir ganske fargerikt etterhvert…….. Jeg har noen klare nyttårsforsetter for 2012 innenfor “hagedelen” av livet mitt: For det første vil jeg skrive ferdig den boken jeg har jobbet med lenge, som handler om økologisk hageglede. Delvis en praktisk håndbok i økologisk hagebruk, og delvis en inspirasjonsbok for alle som liker å leve tett innpå planter, og bruke kunnskapen om dem i hverdagen. (Timian, solhatt og ingefær er faktisk mye mer virksomt enn Ibux og Paracet for å ta knekken på en gryende forkjølelse!) Så vil jeg bli ferdig med anleggsfasen her i min egen hage: En del masse må flyttes på (minigraver), noen terrasser skal anlegges og det skal lages noen stenbed. Mye arbeid! Forhåpentlig kan vi starte allerede i april. Og så vil jeg bli flinkere til å blogge regelmessig (det skrev jeg i fjor også….) Et riktig godt og spennende nytt år ønskes alle mine bloggvenner!

8 tanker om “Nå stiger sevjen snart opp……

  1. Det skal bli spennende å følge deg og prosjektene dine. Gleder meg til bok.Åshild: Du trenger da ikke drivhus for å så. Stauder skal da helst såes nå og settes under snøen. Mange av sommerblomstene kan såes direkte. Frø er en billig måte å få mange planter på, men enda viktigere: Du får et mye nærmere forhold til planter du har fulgt fra de var frø. Mitt råd er: Kast deg utpå.

  2. Takk for hyggelig kommentar, Mari Anne – og godt nytt år til både deg og Åshild! Jeg er helt enig i det du skriver til Åshild: Å så egne planter er absolutt ikke spesielt vanskelig eller krevende – men veldig gøy og tilfredsstillende. Når det gjelder tidsbruk, må du regne med å bruke litt ekstra tid når småplantene skal plantes om/ prikles utpå våren. Frø som skal spire inne krever lite stell: De dekkes med plast og kan stort sett glemmes. Etter spiringen må de holdes fuktige – men det er ikke mere stell enn for vanlige potteplanter. Det enkleste er, som Mari Anne skriver, å så stauder og sette pottene ut og glemme dem. I tillegg finnes det masse flotte sommerblomster som kan sås direkte i bedene i april/ mai – stort mer lettvint enn det blir det vel ikke 🙂

  3. Spennende å finne nye sider med hageinnhold – og høres ut som du har mange prosjekter på gang. Her vil jeg gjerne følge "tråden" om jeg får lov. Når jeg har tid. Bruker litt for mye tid som "teoretiker" i min forskerjobb, men dertil trenger man en praktisk avkoplende hobby. Selv om det blir noen ganger mer lesing av hagestoff enn utøvende hage…. for jeg vil gjerne vite alt om alt… jeg stikker nok innom og leser mer en annen dag.

  4. Hjertelig tilstede, Grethe – hyggelig at du vil følge meg! Jeg kjenner godt til trangen til å ville vite "alt om alt" før man riktig går i gang: Det gir masse informasjon – men tidvis litt lite handling. Kanskje gjør det innimellom også at vi under- eller nedvurderer det vi faktisk sitter inne med? 🙂

  5. Når eg hadde opprydding i frøboksane mine i haust så tenkte eg at eg treng ikkje kjøpe frø til denne sesongen, men så er det nye frølister og nye katalogar og så sit eg som du mede MÅ, har lyst på og kunne vore kjekt å prøve. Men duverden for kor mykje glede eg kan ha av frø og spirer og planter. Eg trur eg set meg på lista over tingingar til boka di. Det er mange gode bøker der ute, men du har ein super blogg og då tenkjer eg at boka di er deretter.

  6. Godt, nytt hageår til deg også :-)Jeg er sikker på at du får grep om alle forsettene dine! Og skulle noe snike seg unna, så er det selvsagt fordi det var ment å gjøre det… Selv har jeg bare forsett om å bok-skrive og deretter å så frø fra i fjor (lurer på hva jeg har i kassen og hvor mye som kommer til å spire) og så snart det er mulig: late meg (les: lese) under kronen til kirsebær-jyplingene som ble flyttet i fjor :-)Klem!

Legg inn en kommentar