Blomstring

Nå blomstrer det som skal bli frukt og bær og grønnsaker…. Hvert år er det like spennende! Jeg har blogget tidligere om skadedyr på chiliplantene mine, og om hvordan maur og marihøner “rensket” plantene for utøy. Nå er blomstringen snart slutt – og vi kan se de første små “chili-babyene”. Er det ikke fantastisk?

Chili setter f rukt

Eple-, pære-, plomme- og morelltrærne er i slutten av blomstringsfasen. I vinter var det så mye snø at jeg aldri fikk beskåret fruktrærne. Det vises nå: Blomstene forekommer uten unntak på den delen av treet som ikke skulle vært beskåret…..  To av epletrærne mine er helt uten blomster i år. Trist. Lurer på hva det kommer av? Jeg vet av erfaring at de kommer til å blomstre neste år!

Epleblomster

2 tanker om “Blomstring

  1. Hei!I våres fikk jeg chiliplanter fra en kompis som kommer fra gård. Det ser ut til at de trives veldig bra, men en av dem (som jeg tror er "fullvoksen" i høyde) har begynt å få skudd fra "bladfestene", på samme måte som de skuddene jeg klyper av fra tomatplantene. Spørsmålet er om du vet om jeg må ta disse vekk? Det er kun den ene som har fått disse skuddene, selv om alle er samme type chili. Blir veldig glad for svar :)En kjempefin side, forresten, med masse informasjon for en nybegynner som meg.

  2. Hei – og takk for hyggelige ord om bloggen! Jeg tror ikke du trenger å fjerne skuddene i bladfestene. Har sjekket litt rundt, og finner ingen som anbefaler det. Logisk, egentlig: Det er jo bare på tomater som vokser i ranker vi fjerner disse "tyvene" – på busktomater lar vi dem gjerne sitte. Og en chiliplante ligner jo mer på en busktomat enn på en tomatranke. På den andre siden: Jeg er ganske sikker på at du ikke skader planten ved å fjerne dem.

Legg inn en kommentar