"Forglem-meg-ei"

Forglem-meg-ei er en deilig vårblomst! Det sies at du trenger bare å kjøpe en eneste pose med forglemmegei-frø til en hage, så har du blomstring så lenge du lever. Det tror jeg er sant! Her hos meg vokser den “helt villt”: Den dukker opp overalt på denne tiden. Men planten er så spinkel at den ikke fortrenger andre planter – og så er den så nydelig at jeg lar den stå så lenge den blomstrer. Når den er avblomstret luker jeg den rett og slett bort og putter den i komposten. Men da har den allerede rukket å før seg, så neste år dukker disse nydelige, skjøre blå blomstene opp igjen overalt i hagen.

Her har Forglem-meg-ei sådd seg selv langs hellegangen på utsiden av jordbærbedet. Der kan den få lov til å stå så lenge den blomstrer!

3 tanker om “"Forglem-meg-ei"

  1. Sånn er det hos meg også…sådde noen for fire år siden, de kantet et bed foran huset, i år fant jeg dem BAK huset, i tusenvis…merkelig, er det husnissen som bærer dem med seg? De var helt malplassert der de vokste, men jeg klarte ikke luke de bort, søte som de er…V.E.

  2. De er virkelig søte og uskyldige de små for-glem-meg-ei-blomstene.Jeg også har en del av dem.Har lurt på hvordan de kan komme igjen når jeg tar dem vekk hvert år etter avblomstring.De blir hvitaktig og ser nesten syke ut når de blir gamle.Har ellers prøvd å få lupiner til å like seg.Men de blir ikke flere og flere her, men omvendt.

  3. Det er en plante som det er vanskelig å luke vekk. Ikke vanskelig i seg selv, den sitter ikke hardt i jorden men pga. utseendet. Hos meg kommer den i store tuer i endel bed og så lenge de ikke lager problemer for det som egentlig skal vokse der så får de stå. Når jeg tilslutt fjerner dem er gjerne tøyhanskene fulle av frø etterpå så de sprer seg nok godt.

Legg inn en kommentar