Plukk hestehov til husapoteket nå!

Hestehov lagt ned i honning gir verdens beste hostemedisin. Og det er enkelt: Fyll et glass med hestehov (blomst og stilk), dytt plantene tett sammen, hell over honning – og la trekke i 6-8 uker. Snu litt på glasset av og til. Det kan være nødvendig å etterfylle med honning etterhvert som plantedelene skrumper inn. Etter 6-8 siles plantene fra (jeg bruker et dørslag og lar honning/plantemassen stå å dryppe minst en dag), honningen has over i en egnet beholder og merkes “Hostemedisin” eller noe lignende – og så kan du se høsten lyst i møte: 1-2 ss hestehovhonning hver 3. time når det begynner å krible i halsen tar vanligvis knekken på halsbetennelsen før den har kommet i gang. For små barn er en teskje hver 3. time passe. Honningen kan godt blandes i te, melk e.l.

Dette kjærkomne vårtegnet gjør mer enn å lyse opp på bakken: 
Hestehovhonning er effektiv og sunn medisin mot sår hals, hoste og halsbetennelser.
Hvis du vil sikre deg helt mot halsvondt, kan du i tillegg stappe et glass fullt med hvitløksbåter (det er unødvendig å skrelle dem), helle eplesidereddik over, og la trekke i 6-8 uker. Hvitløksedikken blandes inn i hesthovhonningen. Doseringen er den samme. 
Og hvis du mener å ha lest eller hørt at “hestehov er giftig”, har du helt rett: Planten inneholder et stoff som kan hope seg opp i leveren, og dermed virke forgiftende. Jeg har regnet litt på de funnene som er gjordt, og kommet frem til at for å være på den sikre siden bør vi nok ikke spise mer enn 2,5 kilo fersk hesthov pr dag over et tidsrom utover fire måneder………
Hvis vi sammenligner dette med mulige bivirkninger av de medisinene vi kjøper på apoteket, kan vi trygt slå fast at hesthovhonning er betydelig mindre risikabelt å bruke! 

7 tanker om “Plukk hestehov til husapoteket nå!

 1. Hei, og takk for kommentar på bloggen min, og så fant jeg deg også 😉

  Jeg la akkurat ut et lite innlegg om hestehov, så det var veldig morsomt at det var det som slo mot meg på bloggen din.
  Jeg har desverre ikke tilgang på hestehov her jeg bor, men jeg lurte på om løvetann kan gjøre samme nytten ???
  Er veldig interessert i slike alternative medesiner da jeg ikke er veldig for de 'normale'…så nå har jeg meldt meg som følger av bloggen din, så går jeg ikke glipp av noe interessant 🙂
  Hvis du vil bytte linker så linker jeg veldig gjerne til bloggen din, gi meg ett pip på bloggen min hvis du er interessert 🙂
  http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/

  Ha en fin dag 🙂

 2. Veldig interessant – jeg skal prøve det. Har alltid vært interessert i plantemedisin, og hørte faktisk om hestehoven for noen dager siden. Har hestehov på eiendommen. 🙂

 3. Hestehov bør ikke brukes på noen måte!

  Da den inneholder alkaloider, som skader leveren, og er kreftfremkallende.

  Så avstå all bruk av hestehov!

  mvh. Alf Marius Dahl Bysveen

 4. Det er riktig at hestehov inneholder alkaloider, og det er selvfølgelig riktig at alkaloider skal vi ha respekt for. Samtidig er det faktisk sånn at et alkaloid er en nitrogen-forbindelse, og det betyr at de aller fleste planter inneholder en eller annen form for alkaloider. Så da blir det om å gjøre å holde tunga rett i munnen, og være klar over hva vi snakker om. Når det gjelder hostemedisin laget av hestehov, snakker vi om et inntak av virkestoffer, inkludert alkaloider, som er langt innenfor grensen av det som kan ansees som risikabelt. I motsetning til f.eks. bruk av kodeinholdig hostesaft (kodein er et alkaloid), som absolutt både kan være skadelig for leveren og kreftfremkallende i mengder det er mulig å innta når man har fått en resept på en “vanlig” flaske. Så, jo: Hestehov bør absolutt brukes som hostemedisin, og har langt mindre bivirkninger og er langt mindre giftig og kreftfremkallende enn vanlig “apotek-medisin” mot hoste. Les Felleskatalogen – det er ganske skremmende hvilke potensielt svært farlige stoffer vi får i oss ved bruk av “vanlig” medisin!

Legg inn en kommentar