Stadige overraskelser……..

Dette er tiden for stadige overraskelser. Det vil si: Egentlig hadde vi vel alle håpet at “overraskelsestiden” var i april….. Men med så sen vår som vi har i år, i alle fall her på Østlandet, så er det først nå overraskelsene kommer. En av mine inntraff i går: En julerose som er plantet i et bed rett ved inngangsdøren, og som jeg trodde var aldeles død. Bladene har ligget brune og klisne og stygge, og jeg har tenkt mange ganger at nå må jeg bare grave opp hele planten – men plutselig, midt mellom alt det stygge og råtne:

En helt annen overraskelse inntraff i drivhuset forleden. I vinter har jeg eksperimentert litt med hva som skal til for at planter kan overvintre: “Pakket dem inn” litt forskjellig, brukt ulik tykkelse på ispor som isolasjon etc. etc. Noe har vært veldig vellykket – og jeg har lært mye! Blant annet har jeg lært at fuchsia må få litt mer vinterbeskyttelse enn bare å bli flyttet inn i drivhuset, selv når det er isolert med bobleplast og vifteovnen står på. De fuchsiaene jeg har oppbevart på den måten er uten unntak døde. Men se: I en av pottene dukket det opp et par spirer, og jeg trodde ikke mine egne øyne: Det er jo tomatplanter! Antakelig har en liten cherrytomat havnet i fuchsia-potten i fjor høst, uten at jeg har lagt merke til det. Og så har altså frøet overlevet – og enda merkeligere: Spirt!

Gjett om jeg har kastet meg over disse to småplantene med potter og vann og næring og omsorg!

Til sist nok et bilde av fikentreet mitt – det som startet ut som en 8-10 cm. pinne i fjor. Er det ikke flott?

Overraskelser inntreffer på andre plan også: Selv er jeg (forhåpentlig midlertidig) såpass dårlig til beins at det er umulig å jobbe i hagen. Jeg halter rundt ved hjelp av en krykke – og kjenner på en frustrasjon så stor at den lett kan ta aldeles overhånd, hvis jeg ikke skjerper meg…….

Det hele blir ikke bedre av at jeg hadde tenkt å bruke egen hage som grunnlag for fotos til det bokmanuset jeg skal levere til Cappelen Damm til høsten. Jeg kan jo ikke fotografere noe som ikke “skjer”! Huff!! Nå undersøker jeg muligheter for å få hjelp til anlegg og vedlikehold – og dermed få grunnlag for fotoseanser…….

Stadige overraskelser….. 🙂

4 tanker om “Stadige overraskelser……..

 1. Flotte planteoverraskelser!
  Nydelig julerose og morsomt med den lille tomatplanten.
  Fikentreet var veldig flott:)
  Håper du kommer deg på beina snart så du får tatt bildene dine.
  God langhelg.

 2. Hei,
  Så koselig når ei får slike positive overraskelsar.
  Våren er veldig sein her hjå meg også så det mykje som ikkje har spirt enda. Men eg ventar i spenning og håper det meste vil dukke opp.
  Skikkelig frodig fikentreet ditt og så artig at tomatane har sådd seg sjølve.
  Ha ei fin 17.Mai.

 3. Så bra at det spirer både her og der, på uventede steder. Det er så oppmuntrende.

  Spennende med bokprosjekt! Håper det ordner seg raskt, slik at du kan gå i gang.

 4. Du er flink til å oppdage og glede deg over både små og store overraskelser,Nina.Ha en fin og glad tid framover:)Klem fra Margareth

Legg inn en kommentar