Nedtur!

Det ble en dårlig start på hageåret 2019: Vel hjemme etter fire uker i varmere strøk, oppdaget jeg at en takplate på drivhuset har løsnet mens jeg var borte, revet med seg “innerteltet” av bobleplast, og veltet ovnen – som heldigvis skrudde seg av automatisk.

Det kunne gått verre: Lampen henger fortsatt på plass – hvis den hadde blitt trukket med i fallet er det lett å tenke seg at det kunne oppstått brann.

Resultat: Alle plantene har frosset ihjel. Det handler om ganske mange geranier og fuchsia’er, noen av dem opptil 10 år gamle, en haug krydderurter (bl.a. en kjempestor, superflott fem år gammel rosmarin 😱) og litt annet.

Et trist syn……… Ti år gamle geranier blir nesten som gamle venner!

I morgen skal jeg forsøke litt gjenoppliving på utvalgte planter. Det kan jo være at det finnes en del av en rot som har unngått frost – selv om sjansen ikke er stor: Vannet i kannene var bunnfrosset……

Nå blir våren ørlite mer utfordrende enn vanlig: Jeg er bortskjemt med å kunne flytte tidlig-sådde planter ut fra planterommet og inn i et temperert drivhus. Kanskje kan jeg greie å reparere drivhuset såpass at det fortsatt kan brukes? Jeg er ikke veldig optimistisk – det er mye, tung snø rundt huset, og vanskelig å komme til.

Vanligvis er jeg opptatt av hageglede. I dag kjenner jeg på noe som kanskje kan kalles hagesorg?

I morgen skal jeg undersøke om det finnes rester av liv der ute…🥺 Og så må jeg sjekke “hagesparekontoen” og se om det finnes muligheter for å skaffe nytt drivhus. Kanskje til og med et større……? (åhh, tenk om! Et sånt i vinkel, med teglstensmur og plass til alt!) Og så må jeg kontakte noen av de mange dyktige gartnerne jeg kjenner som har spesialisert seg på geranier og fuchsia og krydderurter, og forhøre meg om de har eller kan skaffe “mine” sorter. Og når jeg tenker meg om kan jeg sikkert henge opp vekstlys og sette inn en vifteovn i uteboden, som “mellomlagringsplass” for småplanter.

Og så tenker jeg at…….. og håper på…….. og får en idé om at……….😂

Det er nok riktig at hagefolk er optimister!

4 tanker om “Nedtur!

  1. Nei! Så ille. Medfølelse herfra😥😥 lykke til – du fårbare stå på og tenke fremover. Man burde ikke bruke energi på ting man ikke får gjort noe med av det som har skjedd, men tenke fremover og du m grønne tanker, fingre og sjel får det til! Lykke til. Hulsen Nina

Legg inn en kommentar