Fortsatt litt løk igjen :-)

Egentlig hadde jeg tenkt å avslutte salget av blomsterløk i dag. Men siden det bare er varslet regn og skikkelig møkkavær de neste dagene, tenkte jeg å “holde åpent” i noen dager til: Utvalget er litt redusert, men det er fortsatt mulig å gjøre noen kjempegode, spennende kjøp som gir blomstring hele våren! Send meg en SMS på 97625116, så finner vi et tidspunkt som passer!  Sorts- og prisliste finner du her: Høstløk 2019

En tulipan jeg har igjen overraskende (!) mye av er ‘Gander’s Rhapsody’: Den er både spesiell og fantastisk vakker – og veldig anvendelig: Det er ikke så mange tulipaner i denne varme, rosa-røde fargen.

IMG_2173-kopi

I en annen fargeskala: En samplanting mellom tulipanene ‘Elegant Lady’ og ‘Purple Dream’.  Berre lækkert! 🙂

tulipelegantladypurpledream

Litt mer beskjeden, men overjordisk vakker er tulipanen ‘Ollioules’.  Den har jeg også en god del igjen av.

tulipollioules

Neste uke ser det ut til å bli noen dager med oppholdsvær her på Østlandet: Perfekt for den siste løkplantingen! Velkommen til en hyggelig løk-prat, sånn helt på tampen av hagesesongen!

 

6 tanker om “Fortsatt litt løk igjen :-)

 1. Må først få si at jeg klikket inn på leting etter svar, og ble bare sittende her å lese lese lese lese. Utrolig mye bra og spennende stoff. Tusen takk for at du deler din kunnskap. Jeg er nødt til å kjøpe meg et svarthylltre skjønner jeg. 😛
  Men…det jeg nå lurer på….har plantet så himla mye løk i hagen, som jeg nå ser er på vei opp. Leste på forhånd, over alt på nettet, at de skal/bør plantes når temperaturen synker til 10 grader, mellom 15. sept. og 15. okt., da bør løken ha dannet seg litt røtter, før frosten kommer. (Bor i Oslo) Mitt spørsmål er; Kommer disse til å overleve vinteren og levere blomster til neste år? Vi snakker haugevis av forskjellige Allium som skal blomstre til forskjellige tider gjennom hele sommeren/høsten, liljer, ranukler og narsisser.
  Linda

  • Hei! Så utrolig hyggelig kommentar! Tusen takk!! Jeg tror de aller fleste løkene dine kommer til å blomstre til våren, selv om de spirer nå. Men det er jo ganske stor forskjell på ulike sorter av f.eks. narsisser og allium: Noen tåler nesten alt, andre er litt mer pinglete. Og så kommer det ann på hvor god drenering du har: Faren for at løkene råtner er antakelig større enn faren for frostskader på noen skudd….. Jeg pleier å dekke litt med granbar, kakaoflis, greiner e.l. sånn etterhvert – særlig hvis det blir barfrost utover i desember. Og NB: Ranunklene kommer høyst sannsynlig ikke til å overleve: De tåler vinteren dårlig og bør helst plantes om våren. Lykke til! 😀

   • Ååå tusen takk for kjapt svar. Ranuklene og liljene har jeg i urner – kan jeg løfte de inn i boden kanskje? Det er ikke varme der, men det er isolert og tørt. Bedene har jeg fylt opp med løv fra epletrærne, skikkelig dundyne det vel?!
    Krysser fingrene jeg da. 🤞🏻🤗

   • Løv er supert 😀 Jeg har lært at ranunkler helst skal oppbevares på ca 15 grader, altså mye varmere enn f.eks. georgineknoller. Og så tåler de ikke å tørke ut…….. Men frostfri bod, kanskje med et teppe eller bobleplast rundt seg, og så ørlite dusjing sånn innimellom? Verdt å forsøke! Krysser fingrene, jeg også! 😀

 2. Mye mas her, men jeg kom plutselig på, hva med å ta opp ranuklene av jorden og oppbevare de inne? Er det for sent?

  • Nei, jeg tror ikke det er for sent. Alle steder jeg sjekker står det at knollene tåler litt frost. Jeg har aldri vinteroppbevart ranunkler selv, så har ingen erfaring. Men etter hva jeg leser, tror jeg at jeg ville tatt dem inn og lagt dem i litt torv eller mose som ble holdt litt fuktig. 😀

Legg inn en kommentar