Valp i hagen

Vi har ny valp! Og det har faktisk ganske stor innvirkning på hagen og hagearbeidet……

Dette er Barolo. Ganske skjønn…?

IMG_2155

Hagearbeidet blir litt annerledes med en valp rundt føttene:  Han knabber småplanter fra plantebrett, graver hull i urtebedet, spiser opp geranier og valmuesøstre, tisser i drivhuset, tygger spadehåndtak til fliser, og angriper jordsekker.

Han blir uavlatelig tilgitt. Først og fremst fordi han er så morsom og søt, selvfølgelig.

Men i går oppdaget jeg en egenskap ved ham som sikrer evig tilgivelse for rampestreker: Han dreper snegler! Snuser seg frem, fanger dem, og tygger dem til døde med de skarpe, små hvalpetennene sine. Han spiser dem ikke: Tygger og biter og spytter ut, og mister interessen når de er steindøde og ikke beveger seg lenger.

 

Jeg innbiller meg at jeg stort sett er ganske fredsommelig, men det er to ting jeg hater intenst og rødglødende: Snegler og liljebiller. Og nå har jeg altså fått en snegle-dreper i husstanden! Fantastisk! Kanskje jeg kan leie ham ut til andre hage-eiere og bli rik? 😄 Og lære ham å drepe liljebiller? Jeg blir rent euforisk ved tanken på mulighetene…..

Snakk om å få en valp som er “skreddersydd” for oss!

Velkommen, Barolo!

 

2 tanker om “Valp i hagen

  1. Hei, et aldri så lite tips: Drep sneglene dine selv, hunden risikerer å bli syk av snegler. Hjelper ikke at han, i følge deg, ikke spiser de. Han har de i munnen, og jeg skal love deg at noe blir svelget! Snegler kan bære på flere skumle bakterier og sykdommer, så hold hunden langt unna. Det er ganske mye en hund ikke skal spise, så les gjerne mer om dette, eventuelt ta en prat med veterinæren om du er usikker.

    • Hei, Kristin! Dette blogginnlegget var først og fremst humoristisk ment. Da blir det litt vanskelig å respondere på en gravalvorlig, formanende og ørlite nedlatende kommentar. Så jeg nøyer meg med å si: Takk for at du tok deg tid til å kommentere 😄

Legg inn en kommentar