Hagefest og plen…..

Det blir lite tid til blogging når eldstetullen skal gifte seg, og inviterer bryllupsgjestene til grillfest i hagen dagen før Dagen. 60 gjester til grilling i mildt sagt ustadig vær krever litt planlegging og innsats…..

Jeg må tilstå at jeg var litt bekymret for plenen: Mye og intensiv tråkk på den tunge leirjorda vi har her på Lørenskog kunne fort forvandle en grønn gressplen til et leirehav etter så mye regn som vi har hatt…….  Så jeg tok greipet, og brukte en halv dag på å “gjennomhulle” plenen. Stakk ned, vrikket rundt, trakk opp – og stakk ned igjen bare noen centimeter lenger bort.  Så dro jeg med tilhenger opp til nærmeste stenbrudd og hentet et lass med sand, som jeg spadde utover og raket ned i hullene. (Drenering, drenering…..)  Og til slutt spadde jeg ut ganske mye ekstra sand der jeg visste det ville bli ekstra mye tråkk (rundt serveringsbordene), og la treheller (fra Plantasjen) oppå.

Resultatet er kjempebra: En uke etter festen er plenen like fin!

Veldig hyggelig med fest i hagen – men greit å beskytte plenen litt på forhånd, særlig når gresset er vått!

2 tanker om “Hagefest og plen…..

  1. Jeg var litt redd for at så mye sand ville "kvele" gresset – men det skjedde ikke. Leirjord, særlig tung leire, kan ta opp i seg store mengder sand uten at plantene som vokser i jorden tar skade. Imidlertid ser jeg nå at plenen trenger gjødsling: Gress-stråene er tynne og fargen gulner. Jeg blander kompost og vanlig plantejord og raker ut et tynt lag. Så vanner jeg med gjødselvann laget av ugress, med litt hønsegjødsel blandet inn. Men først drar jeg på ferie i to uker – så bildene fra prosessen kommer senere….. 🙂

Legg inn en kommentar